Persbericht – Editie 2024: Hoe snel ga jij?

Langzaam fietsen, de nieuwste trend?

Feestelijke kick-off Week van het Verkeer in de Vervoerregio Amsterdam

Op maandag 11 maart kon je er niet omheen, het feestelijke startsein voor de Week van het Verkeer 2024 in de Vervoerregio Amsterdam. Met de slow biking challenge lieten kinderen zien dat het een hele kunst is om zo langzaam mogelijk te fietsen. Misschien wordt dit wel de nieuwste trend. De Week van het Verkeer is van 11 t/m 15 maart, met speciale verkeersactiviteiten op 70 scholen in de Vervoerregio Amsterdam. De zevende editie van de activiteitenweek heeft het thema ‘Hoe snel ga jij?’

Op maandag 11 maart vond de kick-off plaats op drie basisscholen in de Vervoerregio Amsterdam: De Brandaris in Hoofddorp, WormerWieken in Wormer en de Corantijn in Amsterdam. Mascotte Stoppie sierde de schoolpleinen met wapperende vlaggetjes en grote spandoeken. Aan ouders en verzorgers was ook gedacht, zij konden de opening bijwonen onder het genot van een heerlijke kop koffie, gereserveerd door de barista van de mobiele koffiebar. Grote publiekstrekker was de slow biking challenge: wie is er het beste in superlangzaam gaan op de fiets. Probeer dat zelf maar eens! De kids vonden het maar al te leuk: “Ik heb nog nooit zóooo langzaam gefietst, zou wel grappig zijn als iedereen dit zou doen op het fietspad. Zijn we veel meer relaxed.”

Aan de slag met verkeerslessen

Tegelijkertijd met deze kick-off zijn alle 70 deelnemende scholen in de Vervoerregio Amsterdam van start gegaan met zo’n 240 leuke en educatieve verkeerslessen. Iedere school heeft een activiteitenbox ontvangen met lesmaterialen, de Verkeerskrant, posters, spandoek, stickers en frisbees. In een interactieve video met Mo en Mila in de hoofdrol gaan kinderen aan de slag met vragen over allerlei uitdagende verkeerssituaties die voorbijkomen. Alles over de Week van het Verkeer 2024 is te vinden op www.verkeerenmeer.nl/weekvanhetverkeer.

Thema ‘Hoe snel ga jij?’

Het thema van dit jaar is ‘Hoe snel ga jij?’ en draait volledig om snelheid in het verkeer. In een wereld waar elektrische fietsen, elektrische steps en auto’s steeds sneller lijken te gaan en je elektrische voertuigen niet hoort aankomen, is het cruciaal dat kinderen en jongeren begrijpen wat er in het verkeer gebeurt. Gerard Slegers, lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam, onderstreept het belang van het thema: “In een wereld waar elektrische fietsen, elektrische steps en auto’s steeds sneller lijken te gaan en je elektrische voertuigen niet hoort aankomen, is het extra belangrijk dat kinderen en jongeren begrijpen hoe zij op een veilige manier aan het verkeer deelnemen. Als Vervoerregio zijn we daarom ontzettend blij dat alle scholen zo actief betrokken zijn bij de Week van het Verkeer. Die extra aandacht voor verkeersveiligheid is nu belangrijker dan ooit.” Kinderen worden tijdens deze week niet alleen bewust gemaakt van hun eigen verkeersgedrag, maar ze doen ook kennis en vaardigheden op om veilige keuzes te maken in het verkeer.

Jongeren op voortgezet onderwijs

Ook op het voortgezet onderwijs vindt de Week van het Verkeer plaats. Op verschillende scholen zijn er verrassende acties. Er komen posters te hangen met de boodschap ‘No need for speed’ en tijdens pauzes en tussenuren worden kinderen aangesproken om hun kennis over snelheid en e-bikes en fatbikes te testen.

 

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe