verkeerslabel 2024

Verkeerslabel Ster in het Verkeer
Om als school succesvol verkeerseducatie te geven en aan een veilige schoolomgeving te werken is een structurele aanpak en betrokkenheid van de ouders nodig. We willen scholen aanmoedigen op deze manier aan de slag te gaan en daarvoor belonen. Hiervoor zet Verkeer & Meer het Verkeerslabel ‘Ster in het verkeer’ in. Dit label toont aan dat scholen zich actief inzetten voor verkeersveiligheid en de zelfstandigheid van hun leerlingen in het verkeer. Scholen die het label hebben verdiend, de Sterren in verkeer, krijgen een Verkeerslabel.

Om in aanmerking te komen voor het Verkeerslabel dient de school aan de volgende voorwaarden te voldoen:
• In alle leerjaren wordt theoretisch verkeersonderwijs gegeven op basis van een actuele lesmethode (ca half uur per week per groep).
• In groep 7 of 8 wordt ter toetsing deelgenomen aan het schriftelijk Verkeersexamen.
• In groep 7 of 8 wordt ter toetsing deelgenomen aan het praktisch Verkeersexamen.
• Er is op school een Verkeersouder actief en deze wordt ondersteund door de school.

Aan de hand van onze voorwaarden wordt ieder schooljaar opnieuw bekeken of een school in aanmerking komt voor het Verkeerslabel. De scholen die voldoen aan de voorwaarden ontvangen het label in de vorm van een dubbelzijdige raamsticker. We vragen de scholen deze op een zichtbare plek te plakken zodat het voor ouders/verzorgers duidelijk is dat er op school ruim voldoende aandacht wordt besteed aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid.

Speciale uitreiking
Tijdens de jaarlijkse Week van het Verkeer reiken wij het Verkeerslabel op feestelijke manier uit aan drie basisscholen in de regio. Wil je dat jouw school hiervoor in aanmerking komt? Zorg dan dat jouw school voldoet aan onze voorwaarden en meld je aan voor de Week van het Verkeer 2025. Wie weet komen wij volgend jaar bij jullie op school het Verkeerslabel Ster in het Verkeer feestelijk uitreiken. 

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe