Frisse start schooljaar met pilot Mads en de Loopbus

Frisse start schooljaar met pilot Mads en de Loopbus

Amsterdam, 29 augustus 2023 – De zomervakantie zit er weer op. Net na de zomervakantie is het op de weg altijd weer even wennen. Daarom hangen er zo’n 250 blauwe spandoeken in de Vervoerregio Amsterdam met de welbekende leus ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Aan automobilisten wordt gevraagd om rekening te houden met alle schoolgaande kinderen en te zorgen voor een veilige schoolomgeving. Ook ouders kunnen hier een bijdrage aan leveren. Dit najaar start er een pilot in de Vervoerregio Amsterdam met ‘Mads en de Loopbus’. Een oproep aan ouders om hun kinderen op een veilige manier naar school te brengen en van school te halen.

’s Ochtends en ‘s middags is het spitsuur, ook rondom de scholen. Kinderen komen, onder begeleiding of alleen, op de fiets of lopend naar school. Maar ook nog veel kinderen worden met de auto gebracht en gehaald. Door deze drukte kunnen onveilige verkeerssituaties ontstaan. Er zijn al diverse initiatieven om kinderen lopend of fietsend naar school te laten gaan. Een alternatief voor ouders die hun kinderen met de auto brengen, is er nog niet. In de Vervoerregio Amsterdam biedt de pilot ‘Mads en de Loopbus’ daar een oplossing voor..

Met de Loopbus naar school

Het figuurtje Mads is een jongetje dat samen met z’n vriendjes en vriendinnetjes met de zogenaamde Loopbus naar school gaat. De Loopbushalte bevindt zich op een centrale parkeerplaats iets verder weg van de school, waar ouders met hun auto’s naartoe worden geleid. Op een bepaalde vertrektijd lopen de kinderen vanaf hier onder begeleiding van verkeersouders of vrijwilligers naar school. Zo is er minder autoverkeer bij de school, wat het voor iedereen veiliger maakt. 

Frisse start

De Loopbus start niet voor niets bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Een frisse start is het perfecte moment om nieuw gewoontegedrag aan te leren. In dit geval is dat lopend naar school. Zo wordt er een goede basis gelegd voor de rest van het jaar. Scholen in de Vervoerregio Amsterdam kunnen zich aanmelden voor Mads en de Loopbus. De school ontvangt een Mads-starterspakket met (digitale) communicatiemiddelen om ouders/verzorgers enthousiast te maken en benodigdheden voor de Loopbus. De startdatum mag de school zelf bepalen, de pilot duurt dan vier weken. Kijk voor meer informatie op www.verkeerenmeer.nl/mads

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten