De Vervoerregio gaat AAN 

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Barbara Visser bezoekt fietsverlichtingsactie in Vervoerregio Amsterdam

Een fietsenmaker die fietsverlichting van kinderen repareert waar nodig, en fietsverlichting dat wordt uitgedeeld op drukke ‘fietslocaties’ in Amsterdam en Zaanstad. Het gebeurt allemaal tijdens de fietsverlichtingsacties die in het teken staan van de verkeersveiligheidscampagne ‘AAN in het donker’. Want het is eerder en langer donker en de wintertijd is weer gestart. Zet jij je fietsverlichting al AAN in het donker?

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Barbara Visser bezoekt samen met de Vervoerregio Amsterdam, gemeente Zaanstad en Veilig Verkeer Nederland, basisschool De Kroosduiker in Westzaan, om de noodzaak van goed werkende fietsverlichting onder de aandacht te brengen bij de kinderen en hun ouders. Lees het volledige artikel hier verder.

Fietsers gemiddeld minder vaak licht aan in 4 grootste steden

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat er in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht fietsers gemiddeld minder vaak licht aan hebben dan in andere steden. Ook gebeurt dit minder vaak volgens de regels. Fietsen zonder verlichting komt dus helaas nog vaak voor. In drukke steden, maar ook in de regio. Nu de dagen korter worden, wordt het extra belangrijk dat fietsers met goede verlichting de weg op gaan. De Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Amsterdam en Zaandam vragen met deze campagne aandacht voor goede verlichting om ongelukken te voorkomen. “Wie goed verlicht de weg op gaat, valt op.” Aldus de fietsburgemeester van Amsterdam Katelijne Boersma.

Bij station Wormerveer staan sinds 1 november een led board en een hologram om fietsers eraan te herinneren hun lichten aan te zetten. Wethouder Gerard Slegers zette het hologram aan en gaf daarmee het startsein voor de fietsverlichtingscampagne AAN in het donker. Daarnaast deelde de gemeente fietslichten uit, in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en de politie.

Wethouder wethouder Gerard Slegers bij ledbord AAN
Wethouder Mobiliteit en bestuurder van de Vervoerregio Gerard Slegers controleert de fietsverlichting bij station Wormerveer. Waar dagelijks veel fietsers gebruik maken van de fietsenstalling.

Hoe zit het ook alweer met fietsverlichting?

– Controleer voordat u weggaat of uw fietsverlichting het doet.
– Regel een setje extra fietslampjes, voor als uw verlichting het plotseling niet meer doet.
– Gebruik geel of wit licht als voorlicht en rood licht als achterlicht.
– Let op: knipperend licht mag niet!

Overzicht aanvragen
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten