Ontwerpwedstrijd campagneposter ‘Kijk naar de weg, niet naar je mobiel’

Er gebeuren nog te veel ongelukken in het verkeer door het gebruik van de smartphone. Om de veiligheid op straat  te vergroten, roepen we de hulp van jongeren uit klas 1 en 2 van middelbare scholen in Noord-Holland in. Zij weten namelijk het beste hoe zij leeftijdsgenoten zo ver kunnen krijgen niet langer hun smartphone in het verkeer te gebruiken. Het actief betrekken van jongeren bij dit onderwerp zorgt daarnaast ook voor  bewustwording bij de jongeren zelf. Alleen al meedoen aan de ontwerpwedstrijd draagt dus bij aan de veiligheid van jongeren in het verkeer. Help ons mee met het ontwerpen van een campagneposter die werkt en wie weet hangt jullie poster volgend jaar bij jullie op school!

Landelijke finale mei 2021 in De Efteling!

Uit de regionale inzendingen selecteert een vakjury drie posters die kans maken op de prijzen in de regiofinale. Het winnende groepje  van deze regiofinale in de Vervoerregio Amsterdam gaat door naar de landelijke finale in de Efteling. De vakjury bepaalt wie de kanshebber is voor de uiteindelijke hoofdprijs! Vervoer per taxi tussen school en De Efteling wordt geregeld, entree en hapje en drankje ook. Behalve een dag Efteling met vrienden ontvangt het winnende team een cadeau ter waarde van € 750,-! De overige genomineerden voor de landelijke wedstrijd ontvangen een kleinere prijs ter waarde van € 50,-.

Onderdelen waaraan de poster moet voldoen

De poster heeft als doel om jongeren te stimuleren hun telefoon niet te gebruiken in het verkeer en deze bijvoorbeeld in hun zak of tas te houden. Deze boodschap dient duidelijk naar voren te komen in de poster.

Daarnaast moet de poster aan de volgende eisen voldoen:

 • Bedenk een bondige, pakkende en originele slogan
 • Maak een visualisatie, “spelen met de tekst” mag ook
 • De poster wordt altijd staand gemaakt, op minimaal A3-formaat
 • Zorg ervoor dat het geheel op grote afstand goed ‘leesbaar’ is

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is vrijdag 19 februari 2021.

Waar let de jury op?

De jury beoordeelt de posters op de volgende onderdelen:

 • Is de boodschap helder?
 • Spreekt het ontwerp aan?
 • Is het ontwerp origineel (geen kopie van wat al bestaat)
 • Kan het ontwerp echt gebruikt worden? Denk eraan dat de doelgroep straks langs de poster wandelt of fietst. Je hebt dus maar een paar tellen waarin je met jouw boodschap iemand kunt prikkelen.
 • Zijn de ontwerpeisen goed opgevolgd?

Aanmelden

Ben je ook enthousiast geworden en wil je jullie school aanmelden voor de posterwedstrijd? Stuur dan een mailtje naar:  info@verkeerenmeer.nl.

 • Alleen leerlingen van de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs van middelbare scholen in de regio Noord-Holland mogen meedoen
 • De deadline voor de inzending naar de jury is 19 februari 2021
Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten