Meer leerlingen lopend of fietsend naar school!

Met Mads wordt het leuker (en makkelijk)!

Bij elke school is het druk bij het breng- en haalmoment. Fietsers rijden richting het schoolplein, jong en oud steken lopend de straat over en ook scooterrijders, automobilisten en andere weggebruikers maken gebruik van dezelfde verkeersomgeving. En iedereen wil op tijd zijn! Deze drukte kan onoverzichtelijk en onveilig voelen voor fietsende of lopende ouders met kinderen. Speelt dit bij jouw school ook? Met Mads wordt lopen en fietsen naar school makkelijker, veiliger en leuker!

Mads, wie is dat?

Mads is een jongetje dat met de ‘Loopbus’ naar school komt. Samen met zijn vriendjes. Mads staat voor Makkelijk, Aantrekkelijk, Duidelijk en Sociaal. En de Loopbus bestaat uit een bestuurder (verkeersouder of stagiair) die met kinderen van een parkeerplaats in de buurt van de school naar school loopt. Dit is om meerdere redenen een goede en veilige optie. Door de auto’s naar een centrale parkeerplaats te leiden is er minder autoverkeer bij de school. Wat ook voor de andere leerlingen veiliger is. Daarnaast lopen de kinderen vanaf de parkeerplaats onder begeleiding naar school. Mads en de Loopbus zijn in 2022 en 2023 door meerdere scholen getest

Hoe het precies werkt? Dat leggen we je uit in de video hieronder.

Met Mads en de Loopbus veilig naar school

Na aanmelding nemen wij contact op om Mads en de Loopbus toe te lichten. Daarna ontvangt de school een Loopbus-pakket. De exacte startdatum mag de school zelf bepalen. In het pakket zijn (digitale) communicatiemiddelen opgenomen om ouders / verzorgers te informeren, leuke te personaliseren beloningsposters voor de klassen, een rugzak voor de Loopbus-bestuurder en nog veel meer! 

Mads’ beloningssysteem

Gedurende een periode van minimaal 4 weken rijdt de Loopbus en kunnen de kinderen hun beloning winnen. Hoe meer kinderen uit de klas lopend of fietsend naar school komen hoe meer punten de klas verdient. De beloning wordt met de leerkracht afgestemd en is voor iedereen uit de klas. Want, niet ieder kind kan lopend of fietsend komen. Maar wel bijvoorbeeld naar de parkeerplaats op afstand van de school waardoor de drukte en onveiligheid bij school vermindert. Dus kom je met de Loopbus, dan tel jij ook mee als punt voor het beloningssysteem. Zo maken we het van iedereen, voor iedereen.

Wil jij ook Mads en de Loopbus proberen?

Mads en de Loopbus kunnen bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie om en nabij de school. Basisscholen in de Vervoerregio Amsterdam kunnen gratis meedoen met Mads. Wil jij met jouw school meedoen? Meld jouw school hieronder aan. 

Vul onderstaand formulier in
Meer informatie

Download dan de factsheet over Mads en de Loopbus.

Heb je nog vragen of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@verkeerenmeer.nl.

Mads en de Loopbus op basisscholen ‘De Golfbreker’, ‘St. Fransiscusschool’ en ‘Het Baken’.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe