Week van het Verkeer PO

We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Goede verkeerseducatie en een veilige schoolomgeving zijn daarbij van levensbelang! Aankomend schooljaar gaat in de regio Amsterdam de vijfde Week van het Verkeer van start, van 7 t/m 11 maart 2022. Een week waarin we extra aandacht voor kinderen in het verkeer vragen en waarin we scholen, kinderen én ouders handvatten bieden om in de rest van het jaar bewust en actief mee aan de slag te gaan. Naast de activiteiten worden ouders en verkeersdeelnemers aangesproken in een campagne op hun voorbeeldgedrag en hun invloed op het gedrag van kinderen.

De Week van het Verkeer heeft drie doelen:

  1. bewustwording van de verkeersveiligheid van leerlingen en het eigen verkeersgedrag
  2. activeren van scholen en ouders/verzorgers op het gebied van verkeerseducatie
  3. stimuleren van samenwerking tussen scholen, ouders/verzorgers en verkeerspartners in Amsterdam.

Op een leuke, actieve en informatieve manier komen we samen met leerlingen, jongeren, ouders, scholen én andere verkeersdeelnemers tot het juiste verkeersgedrag. In de week van 7 t/m 11 maart vragen we daar extra aandacht voor.

Meer details over de week van het verkeer zijn te vinden op de website Weekvanhetverkeer.nl. Het aantal scholen dat zich kan aanmelden voor de Week van het Verkeer is beperkt, dus wees er snel bij!

Week van het Verkeer aanvragen voor het voortgezet onderwijs? Ga dan naar deze pagina.

 

 

Wissen