Totally Traffic (Amsterdam)

TotallyTraffic is ontwikkeld om leerlingen in het voortgezet onderwijs zich bewust te laten worden van hun eigen rol in het verkeer en de mogelijke gevaren en risico’s.

De methode is ontstaan in de provincie Zuid-Holland en door de provincie Noord-Brabant verder ontwikkeld. Inmiddels is TotallyTraffic uitgegroeid tot hét structurele lestraject op dit gebied op vele scholen in het voortgezet onderwijs.

De lessen van TotallyTraffic zijn interactief en worden extra leuk door verschillende werkvormen zoals fimpjes, quizzen en praktijkopdrachten. De lessen zijn makkelijk in te zetten tijdens bijvoorbeeld mentoruren of bij lesuitval. Het is aan de school om een keuze te maken welke thema’s passen bij hun leerlingen en welke werkvormen geschikt zijn.

Scholen die aan de slag gaan met TotallyTraffic ontvangen een modulemap op papier én de inloggegevens voor de digitale lesomgeving ‘mijn TotallyTraffic’.

De modulebox bevat 7 lesmodules:

  1. school-thuisroute (leerjaar 1/brugklas)
  2. rijden in groepen (leerjaar 1 en 2)
  3. wat doe JIJ bij een ongeval? (leerjaar 2 en 3)
  4. opfrissen verkeerskennis (leerjaar 2 t/m 4)
  5. alcohol en drugs (leerjaar 3/bovenbouw)
  6. slim en veilig op weg (leerjaar 3/bovenbouw)
  7. de jonge bestuurder (vanaf 16/bovenbouw)
De methode ‘Totally Traffic’ wordt alleen uitgevoerd op scholen in Amsterdam. Is jouw school gevestigd in Amsterdam en hebben jullie interesse in het afnemen van deze verkeerseducatiemethode? Klik dan hier.

* Verplicht veld