Logo lesprogramma Totally Traffic

Totally Traffic

TotallyTraffic is een kant-en-klare digitale lesmethode gericht op leerlingen in het voortgezet onderwijs, zodat zij zich bewust worden van hun eigen rol in het verkeer en de mogelijke gevaren en risico’s.

De methode is ontstaan in de provincie Zuid-Holland en door de provincie Noord-Brabant verder ontwikkeld. Inmiddels is TotallyTraffic uitgegroeid tot hét structurele lestraject op dit gebied op vele scholen in het voortgezet onderwijs.

omschrijving modules methode

De lessen van TotallyTraffic zijn interactief en zijn extra leuk door verschillende werkvormen zoals filmpjes, quizzen en praktijkopdrachten. De lessen zijn makkelijk in te zetten tijdens bijvoorbeeld mentoruren en projectweken of bij lesuitval. Het is aan de school om een keuze te maken welke thema’s passen bij hun leerlingen en welke werkvormen geschikt zijn. Scholen die aan de slag gaan met TotallyTraffic ontvangen de inloggegevens voor de digitale lesomgeving ‘mijn TotallyTraffic’ en de bijbehorende docentenhandleiding.

De modulebox bevat 7 lesmodules:

  • school-thuisroute (leerjaar 1/brugklas)
  • rijden in groepen (leerjaar 1 en 2)
  • wat doe JIJ bij een ongeval? (leerjaar 2 en 3)
  • opfrissen verkeerskennis (leerjaar 2 t/m 4)
  • alcohol en drugs (leerjaar 3/bovenbouw)
  • slim en veilig op weg (leerjaar 3/bovenbouw)
  • de jonge bestuurder (vanaf 16/bovenbouw)

Voor: leerjaar 1 t/m 6

Let op: Voor leerlingen met niveau Basis, kader en praktijkonderwijs is er een mindertalige TotallyTraffic variant ontwikkeld.

Duur: Iedere lesmodule bevat 3 lessen. De duur van 1 les bedraagt circa 1 lesuur.

Begeleiding: eigen docent

Locatie: klaslokaal

Werkwijze: klassikale les die met behulp van het digiboard wordt gegeven, inclusief praktijkopdrachten die leerlingen individueel of in groepsverband kunnen maken.

Benodigdheden: inlogcode docent om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal en docentenhandleiding.

Interesse in het afnemen van deze verkeerseducatiemethode? Vul onderstaand formulier in, wij nemen dan contact met je op.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten