Jongeren maken selfie

Studio Rotonde

Na een korte introductie van TeamAlert en het thema verkeersveiligheid wordt de klas opgedeeld in drie groepen die langs drie onderdelen rouleren. Eén groep gaat in gesprek over de eigen ervaringen in het verkeer. De medewerker vraagt allereerst naar de situatie en het gedrag van de jongeren. Een andere groep doet het ervaringselement ‘Stap Op’, waarbij de leerlingen zelf ervaren wat het effect van mobielgebruik op de fiets heeft en dat ze moeten opletten op het verkeer.

De derde groep duikt de Studio in. Bij Studio Rotonde gaan de leerlingen zelf verkeerssituaties uitbeelden, waarbij ze eerst een onveilige verkeerssituatie en daarna een veilige variant van dezelfde situatie laten zien. Er worden dus geen foto’s meer gemaakt.

Na de carrousel gaan de leerlingen een strip maken. Ze komen samen in het grote lokaal en gaan aan de hand van een template op een foambord aan de slag met het knippen en plakken van iconen en spraakwolkjes. Zo maakt ieder groepje een eigen fysieke strip waarin weer een door hun gekozen onveilige en veilige situatie voorkomt. Doordat ze zelf kiezen is het voor de leerlingen ook makkelijker zich in te leven in de situatie. Daarnaast formuleren ze ook een voornemen. Bijvoorbeeld: “als ik op de fiets stap dan stop ik mijn telefoon in mijn tas.”

  • Voor: leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar
  • Duur: 100 min. (in overleg 90 min.) minimaal 10 en maximaal 15 leerlingen per sessie (2-3 sessies per dag)
  • Begeleiding: door gastdocent, aanwezigheid van begeleidende docent van school is vereist
  • Locatie: de school stelt 3 klaslokalen ter beschikking met een ruimte van minimaal 6×5 meter
  • Benodigdheden: geen, worden geleverd door externe partij

De uitvoerende partij is TeamAlert.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe