knieboek rondje verkeer mini

Rondje Verkeer mini

Rondje Verkeer mini bestaat uit zeven verkeersthema’s. Elk thema bevat twee kijkplaten met bij elke kijkplaat een verhaal, vragen bij het verhaal, een aantal doe-opdrachten en een kleurplaat. Bij het verhaal staan kleine plaatjes die afkomstig zijn uit de grote plaat. Nadat je het verhaal hebt voorgelezen, zoeken de kinderen de plaatjes in de kijkplaat. Ook kun je vragen stellen over het verhaal of de plaat om zo een gesprek over verkeer op gang te brengen. De kijkplaten en verhalen vind je in het knieboek.

Bij elke kijkplaat hoort een aantal doe-activiteiten. Deze kun je met de hele groep of in kleine groepjes uitvoeren. In de verhalen zijn ook diverse steekwoorden opgenomen, dit zijn verkeersbegrippen die voor de kinderen belangrijk zijn om te kennen. 

In de handleiding staan ook diverse tips per kijkplaat die je kan gebruiken bij het lezen van de verhalen.
Ook zitten er kleurplaten bij die gekleurd kunnen worden. Daarnaast zijn er vier thuisopdrachten. Deze kunnen de kinderen en hun ouders samen thuis uitvoeren. Met deze opdrachten kunnen ouders actief meehelpen om hun kind verkeerswijs te maken.

Per thema zijn er twee kijkplaten en daar ben je ongeveer 20 minuten tijd aan kwijt.

  • Voor: kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en gastouders
  • Duur: Er zijn zeven thema’s die je naar eigen inzicht kunt inzetten.
  • Begeleiding: door eigen pedagogisch medewerk(st)er
  • Locatie: in de groep
  • Voorbereiding: geen
  • Benodigdheden: geen

Benieuwd naar ons knieboek met kijkplaten voor de allerkleinsten? Vraag het lespakket gratis aan. Het knieboek mag je houden!

26/3/24 UPDATE: Rondje Verkeer mini is UITVERKOCHT! Nieuwe aanvragen worden wel verwerkt en vanaf september 2024 geleverd.

Categorieën ,
Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe