Op de Fiets? Even niets…

Bellen, whatsappen of muziek luisteren terwijl je fietst. “Moet kunnen toch!” “Ík kan dat wel tegelijkertijd!” Of… valt dat tegen en zitten er toch ook risico’s aan vast? Op de fiets? Even niets… is een online lespakket van Veilig Verkeer Nederland voor de bovenbouw van de basisschool. Leerlingen gaan in deze uitdagende verkeerslessen actief aan de slag met het onderwerp afleiding door mobieltjes op de fiets.

Het lespakket bestaat uit drie modules. Met module 1 houden leerlingen gedurende een paar dagen een logboek over hun mobielgebruik bij.  Zo worden leerlingen zich meer bewust van hun mobielgebruik. Tijdens module 2 discussiëren leerlingen met elkaar over de risico’s van gebruik van hun mobiel op de fiets. Door praktische oefeningen ervaren ze wat afleiding in het verkeer doet. Typ jij maar eens een berichtje op je mobiel, terwijl je een tafeltennisballetje probeert hoog te houden! Zien, leren en ervaren is het motto van de les. De klas vult gezamenlijk een afsprakenposter in. Module twee wordt gegeven door een gastdocent.

‘Promoot fietsen zonder mobieltje bij je klasgenoten’ is de opdracht van module 3. De leerlingen maken een campagnevlog. Ze laten hun eigen mening en houding zien en proberen hun klasgenoten te overtuigen.

  • Voor: groep 7 en 8
  • Duur: 1,5 uur per groep
  • Begeleiding: door externe uitvoerende partij
  • Locatie: op school en thuis
  • Voorbereidingstijd: ja, want de eigen leerkracht verzorgt ook enkele onderdelen van dit verkeersproject
  • Benodigdheden: digibord

 

* Verplicht veld

Dezelfde module voor een ander leerjaar te bestellen? Dat kan. Vul de nieuwe gegevens in en klik op Module Aanvragen.

Categorieën: , Tags: ,