Jonge leerlingen aan het werk met het lespakket van VVN

JONGleren in het Verkeer (groep 1-4)

Jong geleerd is oud gedaan. De verkeersopvoeding begint al in het fietszitje of op de driewieler. Voorop de fiets, op de stoep of het fietspad leren kinderen welke kleuren een verkeerslicht heeft, wat de kleuren betekenen en hoe de verschillende voertuigen er uitzien.  Het lesproject JONGleren in het Verkeer laat kinderen spelenderwijs kennismaken met het verkeer.

Scholen krijgen een materiaalkist met aantrekkelijk verkeersmateriaal te leen, waarmee ze vier themaweken kunnen organiseren. In de leskist zit materiaal voor uiteenlopende activiteiten met de kinderen: knutselwerkjes maken, voorlezen, zingen, een rollenspel spelen of met autootjes rijden over een parcours. Er zit zelfs een klein verkeerslicht bij. Hiermee kunnen de kinderen in de klas en op het schoolplein aan de slag met echte verkeerssituaties.

De lessen en materialen sluiten aan bij de beleving van het kind in de leeftijdscategorie waarin het zich bevindt. We werken met twee verschillende materiaalkisten.

Het project wordt afgesloten met een ouderbijeenkomst, verzorgd door een onderwijsadviseur in samenwerking met de locatie.

  • Voor: leerlingen van groep 1 t/m 4
  • Duur: leskist vier weken te leen
  • Begeleiding: door eigen leerkracht
  • Locatie: in de klas
  • Voorbereiding: geen
  • Benodigdheden: geen, leskist wordt geleverd

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Verkeersplein Amsterdam.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe