JONGleren in het Verkeer

Jong geleerd is oud gedaan. De verkeersopvoeding begint al in het fietszitje of op de driewieler. Voorop de fiets, op de stoep of het fietspad leren kinderen welke kleuren een verkeerslicht heeft, wat de kleuren betekenen en hoe de verschillende voertuigen er uitzien.  Het lesproject JONGleren in het Verkeer laat kinderen spelenderwijs kennismaken met het verkeer.

Scholen en kinderdagverblijven krijgen een materiaalkist met aantrekkelijk verkeersmateriaal te leen, waarmee ze vier themaweken kunnen organiseren. In de leskist zit materiaal voor uiteenlopende activiteiten met de kinderen: knutselwerkjes maken, voorlezen, zingen, een rollenspel spelen of met autootjes rijden over een parcours. Er zit zelfs een klein verkeerslicht bij. Hiermee kunnen de kinderen in de klas en op het schoolplein aan de slag met echte verkeerssituaties.

JONGleren in het Verkeer kan worden ingezet bij kinderen van 0-6 jaar: in kinderdagverblijven, voorscholen, peuterspeelzalen, basisscholen (groep 1-4) en naschoolse opvang. Zijn de voorschool en basisschool op één locatie gevestigd? Dan kunnen zij samen meedoen aan het project. We bieden twee varianten aan: JONGleren 0-4 en JONGleren. Iedere variant heeft lessen en materialen die aansluiten bij de beleving van het kind in de leeftijdscategorie waarin het zich bevindt.

De afsluiting van het lesproject is een ouderbijeenkomst, verzorgd door een onderwijsadviseur in samenwerking met de locatie.

  • Voor: kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, basisschoolleerlingen van groep 1 t/m 4
  • Duur: leskist vier weken te leen
  • Begeleiding: door eigen leerkracht
  • Locatie: in de klas
  • Voorbereiding: geen
  • Benodigdheden: geen, leskist wordt geleverd

Het project wordt afgesloten met een ouderbijeenkomst.

 

* Verplicht veld

Dezelfde module voor een ander leerjaar te bestellen? Dat kan. Vul de nieuwe gegevens in en klik op Module Aanvragen.