schrift met de tekst blikbeld

Blikveld

Vier op de vijf jongeren rijden weleens te hard. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Bij één op de drie dodelijke ongelukken speelt te hard rijden een rol.

Blikveld richt zich op het gebrek aan rijervaring. Met een korte introductie maken de medewerkers van TeamAlert jongeren bewust van hun kwetsbare positie als beginnend bestuurder. Dan krijgen ze, onder begeleiding, een effectieve videotraining die inspeelt op de kennis, houding en het gedrag van de jongeren om risico’s op de weg beter in te schatten.

In de videotraining krijg je acht verschillende verkeerssituaties te zien die ieder inleiden met een filmpje waarin je actief deelnemer bent op de weg. Voordat er een incident plaatsvindt, gaat het beeld op zwart. De jongeren voorspellen steeds hoe de situatie afloopt en sommen de mogelijke gevaren op. Hiermee trainen zij vaardigheden die lastig zijn voor jongeren, waaronder vooruitdenken in het verkeer.
Hierna volgt het onderdeel ‘Blikopener’, dat zich richt zich op het gedrag dat veel jonge bestuurders vertonen: te hard rijden. Middels quizvragen over hun eigen ervaring en een rollenspel, overtuigen zij zichzelf vanuit de rol waar zij zich in inleven om zich aan de maximale snelheid te houden.

Met 10 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle beginnende bestuurders veilig het verkeer doorkomen!

  • Voor: leerlingen in de leeftijd van 17 t/m 18 jaar
  • Duur: 90 minuten per sessie; minimaal twee en maximaal drie sessies per dag
  • Begeleiding: door gastdocent, aanwezigheid van begeleidende docent van school is vereist
  • Locatie: computer lokaal of regulier lokaal
  • Benodigdheden: computer/tablet

De uitvoerende partij is TeamAlert

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten