Verkeerskunsten

De praktische lessen Verkeerskunsten vormen een doorlopende leerlijn om in de praktijk op het schoolplein en rondom de school te oefenen. Gedurende drie weken oefenen  leerlingen van de groepen 1 t/m 8 met Verkeerskunsten op het schoolplein fiets- en loopvaardigheden. Zo doen de leerlingen de ervaring en de vaardigheden op die ze nodig hebben om veilig en zelfstandig aan het echte verkeer deel te nemen.

Verkeerskunsten bestaat uit een modulebox met concrete lessuggesties en een oefenparcours. Daarnaast wordt een uitgebreide materialenset uitgeleend, om de parcoursen op te bouwen.

De activiteiten en praktijklessen in Verkeerskunsten zijn ingedeeld aan de hand van drie hoofdthema’s:

  1. Lopen en oversteken (groep 1 t/m 4), met activiteiten zoals het lopen op de stoep, het lopen in de groep en verschillende oversteeksituaties;
  2. Fietskunsten (groep 1 t/m 8), met activiteiten om de basisvaardigheden van het fietsen te oefenen;
  3. Fietskunsten in het verkeer (groep 5 t/m 8), met activiteiten om het deelnemen van de leerlingen aan het echte verkeer als fietser te oefenen.

De beschrijvingen van de lessen, met leerdoelen en deelvaardigheden, geven de school of docenten voldoende handvatten om eenvoudig zelf aan de slag te gaan. De lessen kunnen worden gegeven door de docent, door (verkeers)ouders of door een vakleerkracht sport. Tijdens de introductiebijeenkomst krijgen zij informatie over het gebruik van het materiaal.

Voor: groep 1 t/m 8
Duur: gedurende 3 weken
Begeleiding: door de eigen leerkracht, door (verkeers)ouders of door een vakleerkracht sport
Locatie: op het schoolplein
Voorbereiding: weinig
Benodigdheden: materialenset 4 weken te leen, leerlingen moeten fiets hebben

* Verplicht veld

Dezelfde module voor een ander leerjaar te bestellen? Dat kan. Vul de nieuwe gegevens in en klik op Module Aanvragen.

Categorieën: , Tags: ,