Verkeerseducatiemethode: Wijzer! Verkeer

Wijzer! Verkeer is een doorlopende leerlijn voor kinderen in de groepen 1 tot en met 8. De lessen zijn volledig gericht op de belevingswereld van het kind en de verkeerssituatie in de eigen omgeving. Zo leren de kleuters waar je op moet letten met buitenspelen, terwijl oudere kinderen leren hoe zij zich op de fiets moeten gedragen.

De methode is verrijkt met filmpjes, animaties en interactieve opdrachten, zodat kinderen met plezier leren hoe zij zelfstandig deel kunnen nemen aan het verkeer.

 

Met deze methode worden kinderen goed voorbereid op het verkeersexamen in groep 7 (of 8). Ook de ouders worden actief betrokken bij wat hun kind leert. In groep 4 tot en met 8 is na ieder thema één van de keuzetaken een quiz die de kinderen afnemen bij hun ouders. Op een speelse manier betrekken zij zelf hun ouders bij de lesstof. Bij groep 1 tot en met 3 zijn ouderbrieven beschikbaar.

 

Verkeer is een vak dat je vooral leert in de praktijk. Daarom is in Wijzer! Verkeer voor de groepen 4 tot en met 8 bij ieder thema een praktijkles gemaakt door de Fietsersbond. Zo kunnen kinderen in de praktijk laten zien wat zij hebben geleerd. Dat maakt verkeersles natuurlijk extra leuk!

* Verplicht veld

Dezelfde module voor een ander leerjaar te bestellen? Dat kan. Vul de nieuwe gegevens in en klik op Module Aanvragen.

Categorieën: , Tag: