Tussen School & Thuis (Amsterdam)

Het programma Tussen School & Thuis stelt de verkeerssituatie rondom scholen centraal. Het programma is speciaal ontwikkeld voor basisscholen (groep 5 t/m 8) binnen de gemeente Amsterdam. Leerlingen brengen zelf de gevaarlijke punten in kaart die zij tegenkomen op de route tussen de school en thuis. Aan de hand van deze gevaarlijke punten worden de online lessen ontwikkeld. Dit gebeurt aan de hand van de gefotografeerde verkeerssituaties, waarbij de leerlingen van de school ook zelf te zien zijn op de foto’s.

In een speciale teambijeenkomst maken leerkrachten kennis met het lesmateriaal en wordt bepaald hoe de lessen op school worden ingezet. Ook krijgen de leerkrachten en leerlingen in de klas uitleg hoe ze met het lesmateriaal moeten omgaan.

De ouders worden via een aparte ouderavond voorgelicht over dit programma en hun eigen rol in de verkeersopvoeding. Het lesmateriaal is bereikbaar via internet, dus ouders kunnen ook thuis met hun kinderen met het verkeer aan de slag. Zo werken school en thuis samen op het gebied van verkeersveiligheid.

‘Tussen school en thuis’ wordt alleen uitgevoerd op basisscholen in Amsterdam. Is jouw school in Amsterdam gevestigd en heb je interesse in het afnemen van dit verkeerseducatieproject? Klik dan hier.

* Verplicht veld

Dezelfde module voor een ander leerjaar te bestellen? Dat kan. Vul de nieuwe gegevens in en klik op Module Aanvragen.

Categorieën: , Tag:

Extra informatie

Onderwijstype

HBO, VMBO, VWO