Ik stop voor zebra’s

Een gastdocent van Veilig Verkeer Nederland komt in de klas om met de leerlingen te praten over veilig oversteken en het zebrapad bij de school. De docent gaat met de klas in gesprek aan de hand van een interactieve quiz en legt uit dat je altijd op moet letten en pas over mag steken als je zeker weet dat de automobilist stopt. Je eigen veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Ondanks dat automobilisten verplicht zijn om te stoppen, gebeurt dat helaas niet meer altijd.

De leerlingen gaan in het tweede gedeelte van de les bezig met het ontwerpen van verkeersborden om aandacht te vragen voor de aanwezigheid van het zebrapad en kinderen. De klas kiest vervolgens welk verkeersbord kan worden geproduceerd. In overleg met de gemeente kan het door de klas uitgekozen verkeersbord worden opgehangen bij het zebrapad.

VVN heeft een aantal materialen beschikbaar voor deze actie, waaronder een prijsje voor de klas dat in ontvangst kan worden genomen door de winnaar van de quiz. Daarnaast zullen de kosten voor het maken van het verkeersborden worden vergoed. De kinderen zullen zich de actie herinneren bij het zien van het zelf ontworpen verkeersbord en voor de automobilisten is dit ook een mooie reminder.

  • Voor: groep 5 en 6
  • Duur: een theoretische les van 45 minuten, gevolgd door 45 minuten ontwerpen van verkeersborden
  • Begeleiding: door gastdocent en leerkracht
  • Locatie: in de klas
  • Voorbereiding: geen
  • Benodigdheden: zebrapad, digibord en tekenmateriaal, zoals een stapel A4’tjes en potloden. Alle extra materialen worden geleverd en vergoed door de externe uitvoerende partij

* Verplicht veld

Dezelfde module voor een ander leerjaar te bestellen? Dat kan. Vul de nieuwe gegevens in en klik op Module Aanvragen.

Categorie├źn: , Tags: ,