Campagnes

De campagne Snelheid richt zich op bestuurders die een paar kilometer te hard rijden. Iets te hard rijden kan al gauw ernstige gevolgen hebben, doordat een hogere snelheid de remweg verlengt.
Kinderen en jongeren bewegen zich elke dag in het verkeer. Te voet, op de fiets, met de bus, op de skates. Tussen auto’s, bussen en scooters door. We willen allemaal dat iedereen veilig op school en thuis kan komen. Daarom vindt van 13 tot en met 17 maart 2023 de Week van het Verkeer plaats.
logo van de week van het verkeer
De Bob-campagne staat in december en januari in het teken van veilig feesten en het goede voornemen ‘Dry driving’. Veilig feesten doe je door vooraf te bedenken hoe je thuiskomt, van tevoren de afspraak te maken wie de Bob is en het vooraf tegen je gezelschap te zeggen als jij de Bob bent. ‘Dry driving’ houdt in dat je altijd alcoholvrij in de auto zit. Een stuk makkelijker dan Dry January.
Om het aantal dodelijke slachtoffers en (ernstig) gewonden onder snor- en bromfietsers terug te dringen, wordt het dragen van een helm voor snorfietsers en eventuele passagiers per 1 januari 2023 landelijk verplicht.
Door social media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij. Zet je telefoon op "Niet storen" en ga ongestoord onderweg.
MONO Kom veilig thuis
Het is steeds drukker op onze wegen en paden. We moeten met z’n allen over de weg. Hoe fijn zou het zijn als we ook met z’n allen goed overweg kunnen? Gun elkaar de ruimte.
Het programma Doortrappen motiveert en inspireert 55-plussers om veilig en met plezier te blijven fietsen.
Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten