Onze scholen zijn weer begonnen

Piek na de zomervakantie

Uit ongevalscijfers blijkt dat elk jaar weer in de periode na de zomervakantie een piek te zien is in het aantal kinderen dat betrokken is bij een verkeersongeval (bron: Veilig Verkeer Nederland). De campagne richt zich met name op automobilisten, omdat zij in zo’n 95% van de ongevallen een rol spelen (bron: SWOV). De campagne geldt natuurlijk voor alle weggebruikers. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen naar en van school kunnen fietsen en lopen.

Spandoeken in Vervoerregio Amsterdam

Binnenkort komen de blauwe spandoeken weer in de buurt van de basisscholen te hangen. De opvallende spandoeken zijn er om automobilisten bewust te maken dat de basisscholen weer zijn gestart – de zomervakantie is voorbij – en dat er met gepaste snelheid rondom de scholen wordt gereden. De spandoeken attenderen automobilisten op lopende en fietsende kinderen.

Wist je dat er ruim 250 spandoeken hangen in Vervoerregio Amsterdam om aandacht te vragen voor deze campagne?


Media inzet

In de periode van 28 augustus tot en met 15 september 2023 loopt de campagne Onze scholen zijn weer begonnen in de Vervoerregio Amsterdam. De campagne is zichtbaar op spandoeken, attentieborden en we zetten in op sociale media via de eigen social media kanalen en via sponsored advertising.

Niets missen? Volg onze Facebook- en Instagram-pagina!

‘Onze scholen zijn weer begonnen’ is een landelijke campagne van Veilig Verkeer Nederland. Elk jaar haken hier de scholen, gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam op aan. Lees hier het persbericht van de Vervoerregio Amsterdam over de campagne. 

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten