MONO najaar 2023

Mono-campagne najaar 2023

25 september – eind oktober 2023

MONO staat letterlijk voor één of alleen. Rij jij MONO? Dan lees en stuur je geen berichten als je onderweg bent. De MONO-campagne benadrukt dat het belangrijk is om je op de weg maar met één ding bezig te houden: het verkeer.

Een smartphone op zak hebben en jezelf in het verkeer begeven is een gevaarlijke combinatie. Dat we ook de hele dag voor iedereen bereikbaar zijn, maakt het een nóg grotere uitdaging om op de weg te letten. Een binnenkomend appje kan namelijk al genoeg zijn om je aandacht te verliezen.

MONO rijden: hoe doe je dat?

MONO rijden maakt het verkeer veiliger voor jezelf en voor anderen. De makkelijkste manier om MONO te rijden is om je telefoon op stil of ‘Niet storen’ te zetten. Dit schakelt de tril- en geluidmodus uit. Als er een berichtje binnenkomt raak jij niet afgeleid en behoud jij je focus op de weg. Daarnaast kan je ook bij anderen aangeven dat je aan het verkeer gaat deelnemen en dat je tijdelijk niet kan reageren op berichtjes. Dit is niet alleen voor jou een stok achter de deur, maar ook voor anderen een seintje dat ze jou niet moeten storen.

Ik rij MONO: de voordelen

Naast dat MONO rijden ervoor zorgt dat jij je ogen op de weg houdt, biedt het ook de kans om meer van de omgeving te zien. Misschien zie je wel een leuk nieuw café of rijd je langs een mooi wandelgebied wat nog niet eerder was opgevallen. De MONO-najaar campagne in de Vervoerregio Amsterdam richt zich naast de risico`s van telefoongebruik in het verkeer, ook op de voordelen van ongestoord onderweg zijn.

Met de tagline ‘Zo zie je nog ‘s wat’ ligt de focus nu vooral op al het leuks om je heen, wat anders aan je voorbij zou gaan.

De MONO-najaar campagne 2023 loopt in de Vervoerregio Amsterdam van 25 september tot en met eind oktober 2023. Benieuwd waar je ‘m kunt tegenkomen? De campagne is zichtbaar op schoolboards in onderwijsinstellingen en op schermen bij tankstations. Ook online is Ik rij MONO zichtbaar.

Meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe