Doortrappen

Het programma Doortrappen biedt instrumenten, ideeën en tips om een positieve levensstijl te behouden, maar dit wel veilig te doen. Doortrappen richt zich op de (moderne) fietsende oudere van 65+. De oudere fietser is over het algemeen een vitaal persoon die al jarenlang fietst en gewend is op een mobiele manier door het leven te gaan. Naarmate men ouder wordt, kan het alleen wat lastiger worden.

Daar speelt Doortrappen op in door ouderen zelf maatregelen te laten nemen om veilig te blijven fietsen. Ook wordt het lokale netwerk rondom de oudere ingezet. De oudere fietser laat zich namelijk niet zomaar iets vertellen: wij reiken met enthousiasme, energie en een positieve insteek opties aan en de oudere fietser kiest of hij/zij daar wel of niet iets mee wil doen.

Het programma Doortrappen wordt landelijk ingezet en moet leiden tot een verbetering van de verkeersveiligheid van de oudere fietser. In de vijftien gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam en de zeven stadsdelen in de gemeente Amsterdam wordt Doortrappen ingezet in samenwerking met lokale partners.

Het programma Doortrappen is pas recent gestart en het effect op de ongevallencijfers zal pas op langere termijn zichtbaar worden. De verwachting is dat de insteek gericht op bewustwording en duurzame gedragsverandering van de oudere fietsers zeker gaat bijdragen aan een afname van verkeersongevallen onder de oudere fietsers. Klik hier om meer over te lezen over het programma doortrappen in jouw buurt.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten