Bob zomer 2022

Zomer! Hét seizoen van festivals, tuinfeestjes en spontaan met z’n allen naar het terras, park of het strand. Gelukkig mag het allemaal weer. Neem het ervan en geniet met je vrienden en familie. Denk voordat je op pad gaat wel goed na over hoe je thuiskomt.

Eén biertje of wijntje kan al te veel zijn om niet te mogen deelnemen aan het verkeer. Ook niet op de fiets of (deel)scooter. Lang niet iedereen weet dat. Het is levensgevaarlijk. Voor jezelf en andere weggebruikers.

Hoe meer alcohol je drinkt, hoe groter het risico dat je een ongeluk veroorzaakt of erin terecht komt. Met 4 biertjes op is die kans 15 keer zo groot. Bij 8 biertjes is het risico al 60 keer zo groot! Maak daarom voor je op pad gaat een Bob-afspraak. Met jezelf en met je vrienden. Stap in het openbaar vervoer, neem een taxi of laat je ophalen. Dan kom je veilig thuis en kan je de hele zomer lang genieten.

Wist je dat:

… de wettelijke limiet voor alcohol in het verkeer voor fietsers en scooters hetzelfde is als voor automobilisten (0,5 promille)?

… hoe jonger je bent, hoe hoger het risico op een ongeval is als je onder invloed bent?

… bij een stijgend alcoholpromillage de kans op een ongeluk verdubbelt?

… de boete voor rijden op een (elektrische) fiets of (deel)scooter met te veel alcohol op 200 euro is? Als fietser mag je ongeveer twee glazen alcohol drinken. Dit komt overeen met 0,5 promille.



Bob in Vervoerregio Amsterdam

De verkeersveiligheidscampagne loopt van juli tot en met half september 2022, in alle 14 gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. Op lokale evenementen gaan jongerenvoorlichters in gesprek over alcoholgebruik in het verkeer. Ze laten weten hoe je ook op de fiets of scooter veilig thuiskomt, en maken je bewust van simpele en veilige alternatieven. De voorlichters zijn aanwezig op de volgende evenementen:

  • 24 augustus – Informatiemarkt Vrije Universiteit Amsterdam (lees het persbericht hier)
  • 9 september – Diemer Festijn
  • 9 september – Feestweek Aalsmeer
  • 10 september – Zinin Jordaan Festijn in Purmerend
  • 17 september – Zomerfeest in Spaarndam

Niets missen? Volg onze Facebook- en Instagram-pagina! Benieuwd naar ons persbericht over de Bob-campagne deze zomer? Lees dan hier verder.

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten