Bob Winter 2022

De Bob-campagne is ontwikkeld door de Rijksoverheid met als doel om rijden onder invloed van alcohol tegen te gaan. De campagne loopt sinds 2001 en blijkt nog steeds nodig: want ondanks dat bijna alle Nederlanders vinden dat alcohol en verkeer niet samengaan, gebeurt het helaas nog steeds. Jaarlijks zijn er tussen de 75 en 140 verkeersdoden door alcoholgebruik in het verkeer en er zijn jaarlijks ruim 4.000 ernstig gewonden.

 

 

Feestjes in december

December staat in het teken van feestjes en borrels. In combinatie met deelname aan het verkeer, kan dat nog wel eens lastig zijn. Daarom geven wij je 3 tips om veilig te feesten:

  1. Wil je toch een drankje doen?
    Bedenk vooraf hoe je thuiskomt: ga met het OV, laat je rijden of neem een taxi

  2. Maak vooraf de afspraak met je vrienden wie de Bob is

  3. Ben jij de Bob? Zeg dat vooraf tegen je gezelschap, zodat ze je geen alcohol aanbieden

 

Dry Driving in januari

In tegenstelling tot december, is januari een meer sobere maand. Veel mensen maken dan goede voornemens, bijvoorbeeld met Dry January: het voornemen om in januari geen alcohol te drinken. Veel mensen vinden het moeilijk om dit vol te houden en daar haakt de campagne op ludieke wijze op in: het roept op om Dry January aan te passen naar Dry Driving. Door de vergelijking met gehele alcoholonthouding, voelt het voornemen tot altijd alcoholvrij in de auto als een makkelijkere stap die je je vrijheid ‘teruggeeft’.

Media inzet

In de periode van 12 december 2022 tot en met eind januari 2023 loopt de BOB-wintercampagne in de Vervoerregio Amsterdam. De campagne is zichtbaar op outdoor-borden, sociale media en in huis-aan-huis-bladen in de regio.

Niets missen? Volg onze Facebook- en Instagram-pagina!

Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten