Skip to main content

Hou je aan de snelheidslimiet

Af en toe rijd je als bestuurder een paar kilometer te hard. Soms onbewust. Bijvoorbeeld als je met het verkeer meerijdt of als je gedachten afdwalen. Maar soms rijden we ook bewust te hard. Vaak is haast of stress dan de oorzaak.

De campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en zijn campagnepartners. De campagne spreekt de automobilist aan op zijn verantwoordelijkheid voor zijn eigen veiligheid en die van anderen. Hierdoor moet het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom verminderen. Vooral op 30 en 50 kilometerwegen.

De campagne richt zich op automobilisten die de wet licht overtreden en maximaal 10 tot 15 kilometer per uur te hard rijden. Omdat ze met het verkeer meegaan of gewoon ongemerkt harder rijden dan mag. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk.

 

In de maanden mei en juni wordt aandacht gevraagd voor de campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. Meer weten? Klik dan hier

Links en downloads

This content is locked for people that are inside the V&M network. If you are a member, please login here.