Skip to main content

Ben je Bob? Zeg het hardop!

De Bob-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol. Juist nu de vakantieperiode is aangebroken, is het belangrijk om afspraken te maken.

De truc voor de chauffeur die zijn of haar gezelschap veilig thuisbrengt? Zeg aan het begin van de avond tegen de mensen met wie je bent dat je Bob bent. Dan geef je een duidelijk signaal dat je geen alcohol wil drinken. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven. Daar kun je mee thuiskomen, of je nu samen terugrijdt of alleen.

Risico’s van alcohol in het verkeer

Bob drinkt helemaal geen alcohol. Want als je eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om ‘nee’ te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer en het ‘groepsproces’, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft:

  • Elk glas alcohol geeft je zin in nóg meer alcohol.
  • Je voelt je zelfverzekerder en onderschat de risico’s en gevaren van rijden onder invloed van alcohol.
  • Je rijvaardigheid gaat na een paar glazen alcohol al flink achteruit. Je kan je moeilijker concentreren op het verkeer. Je reactievermogen neemt af en je hebt moeite om koers te houden.
  • Je wordt impulsiever en losser. Je zoekt de grenzen op van wat wel en niet mag.

Meer weten over de Bob-campagne? Klik dan hier.

Campagnes

Wat speelt er nu

Raak geen spaak

Veilig fietsen met jouw kind? Bescherm de voetjes! Vooral in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar komen voetjes van kinderen tijdens het fietsen vaak vast te zitten tussen de.....