Campagnes

Brommobielen

In de bebouwde kom is het soms even zoeken: rijbaan, fietspad, busbaan… Waar hoor je met een brommobiel eigenlijk te rijden? Het antwoord is simpel: op de rijbaan. (Brom)fietspaden zijn bedoeld voor fietsers en snorfietsers, brommobielen zijn te breed en te zwaar voor (brom)fietspaden. Aangezien brommobielen 45 km/u kunnen, is het gevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers om niet de juiste plek op de weg in te nemen. De campagne 'Brommobielen' wijst bestuurders op hun plek op de weg, in een poging hun gedrag aan te passen.

Let’s talk about traffic!

Verkeersveiligheid begint thuis. Met de campagne Let’s talk about traffic worden opvoeders met kinderen van 12-15 jaar uitgenodigd om in gesprek te gaan over verkeerssituaties en gedrag onderweg. Met 30 handige gesprekskaartjes bespreek je samen herkenbare dilemma’s, keuzes en verkeersregels – gewoon aan tafel, in de auto of onderweg.

‘T kan hard gaan

Veel e-bikes zijn gemakkelijk op te voeren. Maar ’t kan hard gaan. Met een opgevoerde e-bike ben je niet alleen een gevaar op de weg, je loopt ook kans op hoge boetes, het verlies van je fabrieksgarantie én zelfs een strafblad. En ben je betrokken bij een ongeluk? Dan ben je niet verzekerd.

Met elkaar overweg

De weg is van iedereen: automobilisten, fietsers, e-bikers en voetgangers. Kleine misverstanden kunnen irritatie of conflicten veroorzaken. Daarom is het belangrijk om rekening met elkaar te houden. De campagne ‘Met elkaar overweg’ in de Vervoerregio Amsterdam stimuleert meer begrip en bewustzijn in het verkeer.

Zet ‘m op

De campagne 'Zet 'm op' roept fietsers op om een fietshelm te dragen. Fietsen is populair, leuk en gezond, maar als fietser ben je kwetsbaar in het verkeer. Een helm kan het verschil maken: jaarlijks kunnen naar schatting 85 doden en 2.500 ernstige ongevallen worden voorkomen als iedereen een helm draagt. De campagne benadrukt hoe een helm je hoofd – en daarmee je hersenen – beschermt bij een val. Bovendien is er tegenwoordig volop keuze in modellen, kleuren en prijsklassen, zodat er voor iedereen een passende helm is.

Slimme fietsers

Het is druk op het fietspad. E-bikes, gewone fietsen en auto's delen met elkaar de weg Dat voelt niet altijd veilig. Slimme fietsers passen hun gedrag aan: ze kiezen rustige routes, fietsen op een rustiger moment, dragen een helm of zetten hun zadel iets lager. Zo blijf je veilig én ontspannen onderweg.

Week van het Verkeer 2025

Kinderen en jongeren reizen dagelijks door het verkeer, vaak in drukke schoolomgevingen. Verkeerseducatie is dus cruciaal! Van 10-14 maart 2025 is de achtste ‘Week van het Verkeer’, met als thema: ‘Hoe goed ken jij de verkeersregels?’ – focus op regels kennen en het goede voorbeeld geven.

Slimme automobilisten

Slimme automobilisten zorgen ervoor dat ze veilig en met zelfvertrouwen blijven rijden, door regelmatig hun kennis over de verkeersregels en -borden te testen en op te frissen.

AAN in het donker 2024

Fietssleutel, check? (werkende) fietslampjes, check? Ga AAN in het donker en zorg dat je goed zichtbaar bent voor anderen. Benieuwd naar de regels, de tips en de 'fix-je-licht' acties in de Vervoerregio Amsterdam? Lees hier verder!
Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe