Verkeer & Meer Iedereen. Elke dag. Veilig thuis.

Wij zijn Verkeer & Meer, onderdeel van de Vervoerregio Amsterdam. Samen met gemeenten, scholen en vele anderen werken we aan het vergroten van de verkeersveiligheid in onze regio. We ontzorgen en inspireren met effectieve verkeerseducatie, campagnes en voorlichtingsactiviteiten. Ons aanbod is divers en geschikt voor jong en oud: van kleuter tot student, van stad tot dorp en van scooter tot skater. Zo komen we allemaal, elke dag, veilig thuis.

Scholen, kinderdagopvang, vroeg- en voorscholen in de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam kunnen kosteloos gebruikmaken van ons gehele verkeerseducatie aanbod!

twee meisjes op een fiets
Video afspelen over twee meisjes op een fiets

Educatieaanbod

Van Purmerend tot Nieuw-Vennep en van Volendam tot Ouderkerk aan de Amstel: in Amsterdam en de hele regio eromheen verplaatsen we ons op diverse manieren. Met de metro of bus, wandelend of met de e-bike, met de auto of achterop bij papa of mama. Verkeer & Meer draagt eraan bij dat dit veilig en verantwoord gebeurt. We bieden verkeerseducatieprojecten voor ouders, kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en huren specialisten om voor al deze doelgroepen lessen op maat te ontwikkelen en uit te voeren. Met ons educatie- en campagneaanbod zorgen we voor bewustwording en dragen we bij aan een veiligere woon- en leefomgeving, met minder ongelukken.

Campagnes

Met campagnes en communicatie willen we de verkeersveiligheid vergroten. De landelijke campagnes als MONO, Bob, Fietsverlichting Aan en Snelheid rollen we op maat uit in de regio. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe campagnes speciaal voor de Vervoerregio Amsterdam. Zoals de campagne Met elkaar overweg, om verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar te laten houden.

Ook werkt de Vervoerregio mee aan het landelijke programma Doortrappen, om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.

Factsheet
Verkeer & Meer 2023

Verkeer & Meer in cijfers en letters:

Educatie | Campagnes & Communicatie | Doortrappen

Thuis & Verkeer

Op deze pagina vind je allerlei tips en trucs, lessen en video’s om samen te praten over en oefenen in het verkeer. Wil je je kennis alvast testen? Doe dan de Verkeer & Meer Verkeerscheck op de website van Veilig Verkeer Nederland!

Meer informatie kun je vinden onderaan de pagina:

Geabstraheerd beeld van scooterrrijder en skateboarder
Samen veilig onderweg

Volg je ons al op social media?

Blijf op de hoogte van het laatste aanbod, tips en nieuws.

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief.

Bij het selecteren van het e-mailveld worden alle velden zichtbaar

Geabstraheerd straatbeeld met bus, verkeersbord en auto
Overzicht aanvragen0
Geen projecten

Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Voeg je koptekst hier toe